Geopolitiek (pagina 64) - NRC (2024)

LiveblogLokale Hezbollah-leider omgekomen bij Israëlische aanval op flatgebouwBij een Israëlische luchtaanval op een flatgebouw in de Libanese stad Naqoura is een lokale Hezbollah-leider omgekomen. Dat meldt Al Jazeera.
Liveblog‘Zeker dertig doden bij Israëlische luchtaanvallen’Op woensdagavond lokale tijd zijn in het centrale en zuidelijke deel van Gaza zeker dertig doden gevallen. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.
Gaza-oorlogFrankrijk en Jordanië droppen uit de lucht zeven ton aan noodhulp boven GazaIn een video die de Franse president Macron op X plaatst is te zien hoe een lading noodhulp uit een vliegtuig geschoven wordt. Een bemanningslid steekt zijn duim op.
Liveblog‘Hamas kan niet met geweld worden uitgeschakeld’, zegt Witte Huis-woordvoerder KirbyHet is volgens de Verenigde Staten onmogelijk om Hamas met militaire middelen uit te schakelen. Dat heeft John Kirby, woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad…
LiveblogNederland en elf andere landen roepen Houthi’s op te stoppen met ‘destabiliserende’ aanvallen op schepenNederland, de Verenigde Staten en tien andere landen roepen Houthi’s op om onmiddellijk te stoppen met „illegale” aanvallen op schepen in de Rode Zee.
LiveblogHezbollah-leider wijst Israël aan als dader voor liquidatie Hamaskopstuk: ‘Wij zijn niet bang voor oorlog’De dood van Hamas-leider Saleh al-Arouri, waarvoor Hezbollah Israël verantwoordelijk houdt, zal „niet ongestraft blijven”.
LiveblogIsraëlische gijzelaar kwam om tijdens mislukte reddingsmissie, verklaart Israëlisch legerDe Israëlische gijzelaar Sahar Baruch is vorige maand omgekomen tijdens een reddingspoging door speciale eenheden in Gaza.
LiveblogRusland en Oekraïne ruilen honderden gevangen na bemiddeling Verenigde Arabische EmiratenRusland en Oekraïne hebben honderden gevangenen geruild, melden internationale persbureaus woensdag. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er 248 Russische…
LiveblogMossad-leider: ‘Wij zullen alle Hamas-leden die bij 7 oktober betrokken waren pakken, waar ze ook zijn’Israël is vastbesloten elk Hamas-lid dat betrokken was bij de aanval van 7 oktober op Israël op te jagen en te doden, ongeacht waar ze zich bevinden.
Liveblog‘Israël nam 11.000 Palestijnen gevangen in 2023, hoogste aantal sinds 2001’Israëlische autoriteiten hebben afgelopen jaar het hoogste aantal Palestijnen gearresteerd sinds de Tweede Intifada in 2001.
Midden-Oosten‘Zeker 100 doden bij explosies tijdens Iraanse herdenkingsceremonie voor gedode generaal Soleimani’Generaal Soleimani had grote invloed op het Iraanse buitenlandbeleid en werd vier jaar geleden in Bagdad gedood door een Amerikaanse drone. Tijdens zijn herdenkingsceremonie vonden twee explosies plaats.
LiveblogIsraëlische leger doodde 128 Palestijnen in afgelopen 24 uur, beschiet opnieuw hoofdkwartier Rode Halve MaanHet Israëlische leger heeft de afgelopen 24 uur zeker 128 Palestijnen gedood in de Gazastrook. Dat melden internationale persbureaus op basis van de meest recente gegevens van…
LiveblogVN-vredesmacht in Libanon maakt zich ‘grote zorgen over mogelijke escalatie’ na liquidatie Hamas-leiderUnifil maakt zich grote zorgen over de mogelijke escalatie in Libanon na de Israëlische droneaanval in de Libanese hoofdstad Beiroet van dinsdag, waarbij een Hamas-leider omkwam.
LiveblogZeker 26 zwaargewonde Palestijnen mogen vandaag Gaza verlatenZeker 26 zwaargewonde Palestijnen mogen woensdag de Gazastrook verlaten. Zij zullen via de zuidelijke grensovergang bij Rafah Egypte binnengelaten worden, zo heeft het Gazaanse…
LiveblogRafah is volgens VN ‘extreem overvol’ met meer dan 1 miljoen mensenEr verblijven momenteel meer dan 1 miljoen mensen in Rafah in het zuiden van Gaza, dat het „belangrijkste toevluchtsoord” voor ontheemden in de Gazastrook is geworden.
Gaza-oorlog‘Hamas kan niet met geweld worden uitgeschakeld’, zegt Witte Huis-woordvoerder KirbyEn verder in dit blog: Hezbollah-leider Hassan Nasrallah heeft Israël woensdag aangewezen als schuldige voor de liquidatie van Hamaskopstuk Saleh al-Arouri in Libanon. Hij beloofde zijn dood te wreken.
Column Carolien RoelantsWelvaart gaat kennelijk boven mensenlevensInternationale militaire operaties moeten kennelijk namen hebben en die zeggen vaak álles over de drijvende kracht erachter en de verwachtingen ervan.
LiveblogIsraël: ‘Leger verkeert in de hoogste staat van paraatheid na liquidatie Hamas-leider’Het Israëlische leger verkeert in de hoogste staat van paraatheid en is voorbereid op alle scenario’s nadat Israël eerder op dinsdag een hooggeplaatste leider van Hamas doodde in…
LiveblogDodental droneaanval Beiroet gestegen naar zesHet dodental bij de naar verluidt Israëlische droneaanval in Beiroet is inmiddels bijgesteld naar zes, melden lokale media.
LiveblogHooggeplaatste Hamas-leider omgekomen bij Israëlische droneaanval in LibanonLibanese staatsmedia maken dinsdag melding van een aanval door een Israëlische drone in Dahiyeh, een buitenwijk van hoofdstad Beiroet.
Internationaal rechtIsraël gaat zich verweren tegen beschuldigingen van ‘genocidale daden’ bij het Internationaal GerechtshofDe aankondiging is opvallend omdat Israël zelden meewerkt aan internationale rechtszaken tegen het land, die het vaak oneerlijk en bevooroordeeld vindt.
Zuid-AfrikaZuid-Afrika is een grillige speler op het wereldtoneel – met dank aan de filosofie ‘ubuntu’Afgelopen vrijdag begon Zuid-Afrika een genocidezaak tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof. Een passende afsluiting van een jaar waarin Zuid-Afrika zich nadrukkelijk profileerde op het wereldtoneel.
Profiel Succès Masra, nieuwe premier TsjaadSuccès Masra, van felle opposant naar nieuwe premierNa een jaar in ballingschap buiten Tsjaad gaat oud-econoom Masra nu de regering leiden van de president die hij als geen ander heeft bestreden.
Liveblog‘Doden na Israëlisch bombardement op hoofdkantoor Palestijnse Rode Halve Maan in Khan Younis’Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan zijn er dinsdag zeker vier ontheemde mensen om het leven gekomen door een Israëlisch bombardement op het hoofdkantoor in de stad Khan…
Israël sloopte nooit zoveel Palestijnse eigendommen op Westelijke Jordaanoever als in 2023Israël heeft nooit zo veel Palestijnse eigendommen vernietigd op de bezette Westelijke Jordaanoever als afgelopen jaar.
Liveblog’22.185 Palestijnen gedood door Israël sinds 7 oktober’In totaal zijn 22.185 Palestijnen gedood door Israëlische militaire acties sinds Hamas op 7 oktober Israël aanviel.
LiveblogTurkse autoriteiten verrichten 33 arrestaties wegens vermeende spionage voor Israëlische veiligheidsdienstDe Turkse autoriteiten hebben 33 mensen die verdacht worden van spionage voor Israël gearresteerd. Dat schrijven Turkse media dinsdag.
HandelsbeperkingASML: ‘Minder chipmachines geleverd aan China door Nederlandse handelsbeperking’Een „klein aantal” Chinese klanten zou zijn geraakt door de handelsmaatregel. Volgens ASML is de ingreep geen reden om te vrezen voor de financiële resultaten van het bedrijf.
LiveblogVier doden en tientallen gewonden bij Russische raketaanvallen op Kyiv en CharkivHet Russische leger heeft dinsdagochtend na nachtelijke drone-aanvallen ook raketten afgevuurd op meerdere Oekraïense steden. Dat melden Oekraïense autoriteiten.

Meer Geopolitiek...

Geopolitiek (pagina 64) - NRC (2024)
Top Articles
Update: Blueface's Mother Says His & Chrisean Rock's Child Is w/ Chrisean's BFF After She Was Arrested While Attending Court Hearing For Rapper + Says She Was Kicked Out Herself - theJasmineBRAND
Car of the Week | Week 70: The Legend Comes to Life (Porsche 917 Living Legend)
Navin Dimond Net Worth
Craigslist Greencastle
Tiraj Rapid New York Midi
Tinyzonehd
Audrey Boustani Age
Oracle Holiday Calendar 2022
Hydro Quebec Power Outage Map
Finger Lakes 1 Police Beat
โลโก้โภชนาการที่ดีที่สุด: สัญลักษณ์แห่งความเป็นเลิศ
Dow Futures Pre Market Cnn
Walking through the Fire: Why nothing stops Jesus’ love for you - Ann Voskamp
Ultimate Guide to Visiting Dungeness, UK
Tugboat Information
Kind Farms Reserve Medical And Recreational Cannabis Photos
Craigslist Ct Pets
What Time Is First Light Tomorrow Morning
Brake Masters 208
Weird Al.setlist
Weather | Livingston Daily Voice
Kawasaki Ninja® 500 | Motorcycle | Approachable Power
Dishonored Subreddit
Oh The Pawsibilities Salon & Stay Plano
Vidant My Chart Login
Dragon Ball Devolution 2 Unblocked
Influencing Factors and Differences in Born Aggregometry in Specialized Hemostaseological Centers: Results of a Multicenter Laboratory Comparison
Syracuse Deadline
Boone County Sheriff 700 Report
Chicken Coop Brookhaven Ms
Adams County 911 Live Incident
Police in Germany arrest 25 people allegedly planning to overthrow the government
What Happened To Doublelist? Unveiling The Mystery | Men's Venture
Ap Macro Calculator
Etfh Hatchery
Probation中文
The Little Mermaid 2023 Showtimes Near Marcus South Pointe Cinema
Mychart University Of Iowa Hospital
Intriguing Facts About Tom Jones Star Hannah Waddingham
Degreeworks Sbu
Thotsbay New Site
Documentaries About FLDS: Insightful Looks into the Fundamentalist Church
DIRECT. France-Côte d'Ivoire U23: après Barcola, deux nouveaux forfaits pour les Espoirs
Mekala - Jatland Wiki
The Nun 2 Ending Explained, Summary, Cast, Plot, Review, and More
Subway Surfers Unblocked 76
Se compra un casoplón por un error de Crypto.com: le dieron 10 millones en vez de 100 dólares al pedir reembolso de criptomonedas
How To Spend a Day in Port Angeles (15 Things to Do!)
Dollar General Penny List July 18 2023
Henry Ford Connect Email
Rexford Tucker Pritchett
Iemand ervaring met FC-MOTO??
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5846

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.